SNEEK = MEER

Sneek = Meer

SNEEK ligt centraal in het Friese Meren gebied en maakt qua oppervlakte deel uit van de grootste gemeente van Nederland, Súdwest-Fryslân. Sneek (Snits) is een gezellige stad en bruist van de activiteiten! Als je in de stad loopt merk je dat er een gezellige sfeer hangt. Sneek staat bekend om de mooie historische en gezellige binnenstad. Je kunt er uitgebreid winkelen, op een terras zitten, musea bezoeken, naar de film of het  theater gaan ... Sneek = Meer!

Het is altijd gezellig druk in Sneek. De stad heeft met zijn voorzieningen een grote aantrekkingskracht op inwoners uit Friesland en vele duizenden toeristen die ieder jaar op bezoek komen. Sneek is dan ook verkozen tot beste winkelstad boven de grote rivieren! Voor funshoppers is Sneek is dan ook 'the place to be' met de authentieke winkels in het centrum en aan de grachten. Maar Sneek is Meer! Het heeft de bekende historische Waterpoort en 'de Meer' zoals de Sneekers zeggen, het Sneekermeer! Sneek is bekend vanwege de Sneekweek, het grootste Europese Zeilevent met een een ruime week groots feest in stad en op het Starteiland.

De SneStart Sneekweekekweek is het grootste en gezelligste binnenwater Zeilevenement van Europa.
De perfecte combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Of, zoals ze in Sneek zeggen: "Overdag om de eer, 's avonds voor de sfeer." Gedurende de dag wordt er fanatiek gezeild op het meer, daarna is er veel gezelligheid op het Starteiland en in de stad.
De Zeilwedstrijden starten altijd op de eerste zaterdag in augustus. De traditionele opening van de Sneekweek start met deVlootschouw en een groots vuurwerk op de eerste vrijdagavond van augustus in de Kolk voor de Waterpoort in het centrum van Sneek.

Sneek–Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Het hele jaar worden er talloze initiatieven uitgevoerd met de nadruk op cultuur. Een jaar lang laten we zien hoe de Friezen het leven vieren. Hoe ze met lef hun kop boven het maaiveldSneekweek Slotconcert uitsteken om hun eigenwijze manieren grenzeloos aan de wereld te laten zien. Vanzelfsprekend heeft ook Sneek gedurende een groot deel van het jaar een geweldig podium en iedereen is uitgenodigd! Voor alle activiteiten zie Agenda Sneek en Agenda Friesland.

Kortom, Friesland en Sneek bruisen van de activiteiten op, in en aan het water, in stad en dorp en, tijdens de Ballonfeesten, zelfs in de lucht. Tige Wolkom!

Bezig met laden