Veel gestelde vragen


Ik zie dat de aankomsttijd om 18.00 uur is. Is het ook mogelijk om de boot al eerder op te halen? Antwoord:
Wij hebben twee opstap momenten per dag. Bij het ene opstap moment ligt de boot vanaf 09:30u voor jullie klaar en het andere moment vanaf 18:00u.
Vaak toont de boeking kalender op onze site als eerste het opstapmoment vanaf 18:00u. Er zit echter onder de kalender een uitklapvenster, hier kunt u een andere starttijd selecteren (indien de boot overdag nog beschikbaar is). Komt u er niet uit? Bel of mail ons gerust. We helpen u graag.


We hebben geen vaarbewijs, maar eigenlijk ook weinig ervaring (of geen). Wel heb ik een aantal keer meegevaren op een boot, maar deze nog nooit zelf bestuurd. Kunnen we dan wel een boot huren?
Antwoord:
Jazeker! Al onze boten zijn vaarbewijsvrij.
U krijgt indien gewenst van ons een uitgebreide instructie over de werking van de boot, maar ook beknopt de basisregels en wat handige tips en tricks.


Geven jullie ook vaarinstructies, ofwel kunt u een stukje met ons meevaren?
Antwoord:
Ja en nee. Dit is altijd erg afhankelijk van de drukte, wij zijn een familiebedrijf met weinig/ geen personeel. Op drukke momenten is hier niet altijd tijd voor beschikbaar. Wanneer er tijd beschikbaar is dan varen we natuurlijk graag met u een stukje mee om wat basishandelingen te ‘oefenen’.
Mocht u verzekerd willen zijn van vaarinstructie, kunt u vooraf een vaarbegeleider via ons inhuren. 


Hebben jullie een mooie voorgestelde route voor een dag/ weekend/ midweek of week varen?
Antwoord:
Ja natuurlijk, op onze website vind je onder het kopje vaarroutes leuke routes en tips.
Deze routes en vaar- en waterkaarten liggen uiteraard ook aan boord voor je klaar.


Moet je voor de havens waar je overnacht nog geld betalen? En hoeveel is dit?
Antwoord:
Wanneer je overnacht in de (jacht)havens ben je inderdaad liggeld verschuldigd, dat verschild per boot en per haven maar reken gemiddeld €1,50 per lengtemeter van het schip en €1,50 per persoon per nacht toeristenbelasting. Voor een boot van 8 meter met 2 personen ben je dus ongeveer €15,- per nacht kwijt in de jachthaven.
Je kunt er ook voor kiezen om in de natuur te overnachten. Zie
www.Marrekrite.nl
Hier lig je gratis op de mooiste plekjes in de natuur.


Wat kosten de bruggen en sluizen?
Antwoord:
Veel sluizen zul je niet tegenkomen en de meeste staan zelfs al open. Bruggen zijn in de regio de meeste gratis, wanneer je €10,- aan contanten mee neemt, kom je zeker een heel weekend door qua bruggeld.  


Zijn er nog bijkomende kosten?

Antwoord:
Naast de huur van de boot moet u bij meerdaagse verhuur ook de brandstof betalen. Bij dagverhuur is de brandstof inclusief. Onze boten zijn voorzien van moderne, zuinige dieselmotoren. U kunt rekenen met een brandstofverbruik (bij rustig varen) tussen de 1 en 2 liter Diesel per vaaruur.


Is er ook stroom aan boord?
Antwoord:
Al onze boten zijn voorzien van 12volt stopcontacten en/ of USB poorten. Er is tijdens het varen geen 220volt aanwezig. Met de 12volt aansluiting kun je altijd je telefoon opladen, de verlichting aan hebben en de koelkast aanhouden tijdens het varen. Daarnaast zijn onze boten uitgerust met een walstroomaansluiting. Mocht je in een haven overnachten heb je met behulp van deze kabel 220 volt tot je beschikking.


Hoe hard gaat de boot? Of hoever kom je eigenlijk op een dag?
Antwoord:
De maximum snelheden op het water liggen tussen de 6 en 12 kilometer per uur. Harder dan 12 km/u gaan onze boten niet. Daarnaast zult u wel eens moeten wachten voor een brug of doorvaart. Gemiddeld varen onze gasten ongeveer 4 uur per dag, ca. 35 kilometer.


Wat moet ik zelf nog meenemen?  
Antwoord:
Gaat u overnachten op de boot? Neem dan uw eigen hoofdkussen, dekbed + beddengoed of slaapzak en handdoeken mee.
Verder is het handig om een 12volt usb lader / autolader, zaklamp, vuilniszakken en dun toiletpapier mee te nemen. Voor meer info, zie de inventarislijst op onze website.


Ik heb een huisdier. Mag deze mee aan boord?
Antwoord:
Ja, uw huisdier is welkom op al onze boten met uitzondering van onze Nidelv 28.
Uiteraard blijft uw huisdier op de grond en mag deze zich niet op de kussens/ matrassen van onze boot begeven.
U wordt geacht zelf nadertijd de boot volledig te ontdoen van haren.
Daarnaast is er een verplichte huisdierentoeslag van €20,- bij dagverhuur en €35,- bij meerdaagse verhuur voor de totale periode.   

 


Is er een douche, Nespresso apparaat, kabel TV en Wifi aan boord?
Antwoord:
Nee.
Wel is er op onze boten waarop je kunt overnachten o.a. een fluitketel, thermoskan en koffiefilterhouder aan boord. U kunt dus koffie zetten op de ouderwetse manier. Water koken en opgieten. 

Bezig met laden